VÝCHODOČESKÉ DIVADLO PARDUBICE
Pardubičtí herci v pořadu Bez nápovědy zavzpomínají na úspěšné hostování v Rusku
Diskusně-zábavný pořad Bez nápovědy po minulém abiturientském večírku bývalých spolužáků z DAMU tentokrát nabídne vzpomínky na říjnové hostování herců Východočeského divadla Pardubice na mezinárodním Festivalu her Martina McDonagha v Divadle U mostu v dalekém Permu. Moderátorka večera, dramaturgyně Jana Uherová ve své talk show ve čtvrtek 17. listopadu na Malé scéně přivítá protagonisty McDonaghovy tragikomedie Mrzák inishmaanský, jejíž derniéra se v permském divadle setkala s ohromným diváckým zájmem (dokonce se doprodávaly vstupenky do vedlejšího sálu, kde bylo představení promítáno na plátno). A nutno dodat, že představení zaujalo nejen diváky, ale i festivalovou porotu, která na závěrečném galavečeru 7. října vyhlásila Zdeňka Rumpíka v roli Johnyho Pateena Miky za nejlepšího herce festivalu ve vedlejší roli!
Bez nápovědy vedle vyprávění a vzpomínání nabízí pravidelně také kulinářské zážitky. „Skvělé přijetí ze strany ruského divadla všichni naši herci i ostatní pracovníci velmi kvitovali, ale mnozí z nich si také vzpomněli na výborné pohoštění, kterého se jim dostalo. Takže kromě dojmů z divadla, řeč jaksi samozřejmě sklouzla i na jídlo a pití. Vodku a kaviár v listopadovém dílu našeho pořadu diváci asi čekat nemohou, ale některé dobroty inspirované ruskou návštěvou zcela jistě připravíme. Černý čaj a ruské pirožky na mnoho způsobů by byly možností. Sklenka vína vítanou radostí. A šťavnaté povídání o divadle v ruské Permu k tomu jako zákusek,“ poodhaluje nabídkové menu Jana Uherová.
A protože nedílnou součástí programu je také interakce s publikem, znovu bude dán prostor i diváckým dotazům.
Bez nápovědy vedle vyprávění a vzpomínání nabízí pravidelně také kulinářské zážitky. „Skvělé přijetí ze strany ruského divadla všichni naši herci i ostatní pracovníci velmi kvitovali, ale mnozí z nich si také vzpomněli na výborné pohoštění, kterého se jim dostalo. Takže kromě dojmů z divadla, řeč jaksi samozřejmě sklouzla i na jídlo a pití. Vodku a kaviár v listopadovém dílu našeho pořadu diváci asi čekat nemohou, ale některé dobroty inspirované ruskou návštěvou zcela jistě připravíme. Černý čaj a ruské pirožky na mnoho způsobů by byly možností. Sklenka vína vítanou radostí. A šťavnaté povídání o divadle v ruské Permu k tomu jako zákusek,“ poodhaluje nabídkové menu Jana Uherová.
A protože nedílnou součástí programu je také interakce s publikem, znovu bude dán prostor i diváckým dotazům.
Radek Smetana
Kontakt:
Radek Smetana
Public Relations manažer
smetana@vcd.cz
tel: 466 616 412
nebo 602 595 016
Fotografie v tiskové kvalitě:
Všechny fotografie ve fotogaleriích u jednotlivých inscenací i u tiskových zpráv lze stáhnout v tiskové kvalitě
(přes šipku vpravo dole u vybrané
fotografie).